Esittely || Nimien selitykset

Olen parikymppinen vantaalainen. Kotonani on lapsuudestani asti ollut eläimiä. Ensin kissoja ja myöhemmin koiria. Ensimmäinen kissani sai pennut ollessani 9-vuotias ja näin pääsin (jouduin?) seuraamaan synnytystä ainoana paikallaolijana vanhempieni ollessa vielä töissä.

Äitini vastustuksesta johtuen ensimmäisen koirani sain vasta vuonna 2007. Sada päätyi kuin kohtalon sanelemana luokeseni kahden viikon varoitusajalla 4 kk ikäisenä. Punainen pikku pyörremyrsky teki kerralla selväksi, ettei asiat aina mene niinkuin on suunnitellut: aluksi piti tulla uros joskus syksyllä, eikä puhettakaan kasvattamisesta. Kuitenkin Sada saapui keväällä ollen narttu ja jo hieman alle vuoden päästä löysin itseni Helsingin Seudun Kennelpiirin kasvattajan peruskurssilta.

Kennelnimeni Jidai No sain vuoden kurssin jälkeen paperien kierrettyä ikuisuuden maailmaa ja varmaan välillä makasivat pöytälaatikossakin. Sanana jidai tarkoittaa 'aikakausi'. Sana jäi aikanaan päähäni Hikaru Utadan laulusta Passion, jossa sanat kuuluvat vapaasti käännettynä "haluan nähdä aikakausien muuttuvan". Nämä sanat kuvastavat omasta mielestäni halua olla kuolematon ja nähdä ajan kuluvan. Vaikka tosielämässä meidän jokaisen aikamme maan päällä on rajattu, toivoisin kasvattieni olevan oman aikakautensa koiria ja jättäen oman jälkensä historiaan, elämään omistajiensa muistoissa vielä pitkään yhteiselon jälkeenkin ja ollen näin "kuolemattomia".

Ensimmäinen Jidai No -pentue syntyi keväällä 2009 ja tästä jäi Miya kotiin kasvamaan tulevaisuuden pentusuunnitelmia silmällä pitäen. Pyrkimykseni on tehdä 1-2 pentuetta vuodessa, joskin välillä saattaa kulua vuosi ilman pentuja. Kasvatuksessa pyrin kiinnittämään huomiota terveyteen ja shiballe ominaiseen alkukantaiseen luonteeseen ja itämaiseen ulkonäköön.

Harrastan koirieni kanssa melko aktiivisesti näyttelyitä ja myös satunnaisesti verijälkeä ja agilityä. Näiden lisäksi toimin aktiivisesti eri koirayhdistyksissä. Olen mm. Suomen Shiba ry:n hallituksen jäsen ja jäsenlehden lehtivastaava ja taittaja. Lisäksi toimin näyttelyohjaajana Hakunilan Seudun Koiraharrastajat ry:ssä. Olen edellä mainittujen lisäksi jäsenenä seuraavissa yhdistyksissä/järjestöissä: Suomen Kennelliitto, Suomen Seurakoirayhdistys, Suomen Koirankasvattajat ry ja Karkkilan Seudun Koirakerho. Lisäksi harrastan yhä enenevässä määrin valokuvausta ja kohteena on useimmiten koirat ja kasvit ja luonto ylipäänsä. Tulevaisuudessa tulenkin varmaan yhä enemmän lisäämään näillekin sivuille valokuvia shiboista.

Olen osallistunut seuraaville Suomen Kennelliiton kursseille:

  • Kasvattajan peruskurssi
  • Kasvattajan jatkokurssi
  • Jalostusneuvojan peruskurssi

Kurssit ovat mielestäni olleet erittäin mielenkiintoisia ja aion tulevaisuudessa jatkaa kouluttautumistani lähinnä Jalostusneuvojan jatkokurssien merkeissä.