2013 || 2011 || 2010 || 2009

08.12.2009

Miya on käynyt pentunäyttelyissä Lahdessa (ROP) ja kolme kertaa Helsingissä (ROPx2, VSP ja RYP-4). Turussa jäi KP saamatta pentuluoksta. Ilmeisesti tuomari haki pienempää koiraa, vaikka Miya kokorajoissa onkin. Sada sai, jälleen kerran, EH:n. Jos minulta kysytään, niin oli vähän outo tuomari, sillä hän luetteli lähes kaikki Sadan virheet hyviksi ominaisuuksiksi. Näitä olivat ilme, ylälinja, etuliikkeet ja koko. Sadalla ei ole paras mahdollinen ilme (hieman pyöreähköt silmät), Sadan ylälinja ei ole suora, vaan lievästi notkolla ja Sada on sallitun koon alarajoilla.

Mielenkiintoisin oli kuitenkin 05.12.2009 järjestetty Eukanuba pentunäyttely Helsingin kaapelitehtaalla. Näyttelyyn oli ilmoitettu 6 shibaa ja Miya ja Jedi plokkasivat sekä VSP:n, että ROP:n (Miya siis VSP). Jedi oli lopuksi vielä RYP-2. Erittäin hieno ensiesiintyminen Jedille!

Pieniä kauhunhetkiäkin on saanut kokea täällä. Ensin Miya meni telomaan jalkansa johonkin terävään, ja sen seuraksena polkuanturaan tuli syvä haava, joka piti tikata. Sittemmin pari viikkoa sitten Sada oireili jonkin sortin tulehdusta. Eläinlääkäri sanoi sen olevan kohtutulehdus, joskaan verikokeita ei koirasta otettu, ainoastaan emättimestä topsipuikolla näyte ja ultrattiin. Kohtu oli aavistuksen suurentunut ja Sada sai vahvan antibioottikuurin. Tulehdus taisi mennä sillä onneksi ohi ja nyt mietinkin, että olikohan kyseessä edes kohtutulehdus. Sadalla on ollut rajuin valeraskaus tähän asti, oikein maitoa tulee nisistä ja epäilenkin, että kohdun suurentuma johtuisi valeraskaudesta. Sada ei myöskään oireillut muuten kuin nuolemalla emättimen aluetta ja iho oli myös hieman ärtynyt tältä samaiselta alueelta. Tapaus joka tapauksessa säikäytti ja olin jo valmis kuoppaamaan ensi vuoden pentusuunnitelmat. Mutta onneksi nyt näyttää taas paremmalta.

Miya RYP-4

06.10.2009

Miya debytoi toissapäivänä Kotkassa pentunäyttelyssä. Ainoana shibana tyttönen kahmaisi ROP-palkinnon. Outo tilanne ja kaikuva parkkihalli teki tehtävänsä ja Miyan liikkeet olivat mitä olivat. Muuten ei kuitenkaan valittamasta löydy, Miya seisoi kuin patsas, josta olen ylpeä. Hampaiden näyttö sujui hyvin ja liikkeessäkään ei ollut sen kummempaa vetämistä, kulkipa muuten vaan kyyryssä.

Sada puolestaan on kasvattanut karvansa lähes kokonaan takaisin ja muutenkin näyttää jälleen lähes yhtä upealta kuin ennen synnytystä. Barffaus on myös aloitettu uudelleen ja jossain vaiheessa siirtyy Miyakin pois nappuloista.

Sekä Sada että Miya on ilmoitettu Turun näyttelyyn marraskuun lopussa. Miyalle se tulee olemaan ensimmäinen virallisen näyttelyn epävirallinen pentuluokka, Sadalle puolestaan ensimmäinen näyttely vuoden tauon jälkeen. Tätä ennen Miyalla on vielä pari pentunäyttelyä harjoitusta varten. Mielenkiinnolla odotan miten molemmat tulevat pärjäämään.

Miya ja pysti

06.08.2009

Viimein tuli lasku Kennelliitolta pentueen rekisteröinnin suhteen. Tänään pentue näkyikin jo KoiraNetissä. Paperi tullee viimeistään ensi viikolla.

Miyalla on nyt oma sivu Koirat-osiossa. Miya saatiin myös viimein rokotettua ja on nyt estolääkityksellä virtsatietulehduksen suhteen ainakin tehosterokotukseen saakka. Sitten katsellaan miten jatketaan. Miyan näyttelykoulutus on myös alkanut seisotusharjoituksilla. Pian jatketaan pöytä- ja ravaamisharjoituksilla.

29.07.2009

Jostain syystä kesällä ei ikinä ole aikaa päivityksiin. Täällä on viimeinkin tullut edes vähän rauhallisempaa. Jedi lähti omaan kotiinsa kuukausi sitten. Miyaa on vaivannut 7-viikkoisesta asti sitkiä virtsatietulehdus, minkä johdosta neiti on edelleen rokottamatta. Tarkoitus on ensi perjantaina yrittää jälleen kerran. Mikäli onnistuu, niin neiti pääsee estolääkitykselle joksikin aikaa.

Sada on imettänyt Miyaa tähän asti, vasta tänään huomasin ensimmäistä kertaa, että Sada murahti ja esti Miyaa imemästä. Jospa tuo viimeinkin lopettaisi. Olen yrittänyt pitää Sadaa ihan minimiruoalla, mutta eipä se auttanut, maitoa tuli ja tuli. Välistä laitoin tabascoa nisiin ja pysyi Miya aika hyvin poissa sieltä. Nyt on sentään enää kaksi nisää jäljellä, loput ovat jo kuivuneet.

Kennelliitosta ei ole vieläkään kuulunut pentujen papereita. Nyt on mennyt jo yli neljä viikkoa siitä kun postitin, saisivat pikkuhiljaa alkaa käsitellä niitä. Pitänee kohta alkaa soitella siihen putiikkiin...

30.05.2009

Pennut kasvavat hurjaa vauhtia. Parin päivän päästä ne ovat jo viisiviikkoisia. Molemmat ovat myös saaneet sekä viralliset että kutsumanimet. Pojasta tuli Youjinbou Go (henkivartija) ja kutsumanimeksi tuleva perhe antoi Jedi. Tyttö on puolestaan Yakusoku Go (lupaus) ja kutsumanimenä Miya. Miyalla tosin on jo lempinimikin: Tiikeri. Tulee siis siitä, että Miya on kova murisemaan ja taistelemaan, toisin kuin veljensä, joka on hieman rauhallisempi tapaus.

Vieraita täällä on käynyt pari kappaletta: äitini ja pentujen isän toinen omistaja Jenna. Ensi viikosta lähtien tänne saavat tulla muutkin halukkaat.

Sada on hoitanut pennut edelleen hyvin. Välistä olen tosin joutunut lypsämään Sadan nisiä kun ovat pakkautuneet täyteen maitoa. Nyt Sada jo leikkii pentujen kanssa, tosin kakarat eivät vielä oikein ymmärrä mamman hepulointeja. Ulkonakin ollaan käyty jo muutamana päivänä. Kiinteeseen ruokaan totutellaan myös, sillä hampaat kasvavat sellaista vauhtia, että Sada tuskin kauan enää kestää niitä.

pennut

03.05.2009

Pennut ovat syntyneet! Viime maanantaina syntyi kaksi punaista vauvaa, tyttö ja poika. Synnytyksessä oli vähän vaikeuksia kun Sadalla ei ollut supistuksia. Eläinlääkärissä saatiin synnytys kuitenkin lopulta käynnistymään, joten keisarinleikkausta ei onneksi tarvinnut tehdä. Tavallaan tämä oli kuitenkin hyvää oppia, opin samalla kertaa miltä näyttää sekä normaali, että epänormaali synnytys (toki se voi olla epänormaali myös monella muulla tapaa). Sadan käytös oli myös ensimmäisten päivien aikana hieman omituista; Sada ei oikein pysynyt pentukopassa. Nykyään se pysyy siellä sentään suurimman osan ajasta, mutta edelleen rouvan on pakko päästä välillä jaloittelemaan. Muuten Sada kuitenkin hoitaa pennut erittäin hyvin ja ne ovatkin jo melko jötkylöitä: tämän aamuisessa punnituksessa niiden paino oli jo tuplaantunut syntymäpainoon nähden. Molemmat painavat nyt yli puolikiloa.

Kennelnimikin on nyt virallisesti minun, todistus tuli kuun alku puolella.

26.03.2009

Vihdoin ja viimein, yli vuoden odottelun jälkeen Kennelliitolta tuli lasku kennelnimestäni. Näin ollen avasin nämä sivut. Sivut ovat vielä aika tekstipainotteiset, joten lähiaikoina saan toivottavasti lisättyä kuvia värittämään tekstiä.